標題: 國慶影雀團 [打印本頁]

作者: waterblowing    時間: 2008-9-30 11:11     標題: 國慶影雀團

大家有無興趣去米埔行返轉....
我想八點係米埔出發, 去碰下運氣, 出浮橋。
作者: DTS-ES    時間: 2008-9-30 11:35

原帖由 waterblowing 於 2008-9-30 11:11 發表

需唔需要申請入去:g8
作者: apo    時間: 2008-9-30 11:39

原帖由 waterblowing 於 2008-9-30 11:11 發表

我都會去, 不過冇咁早到. 你有冇興趣拎埋支雙筒呀?
作者: waterblowing    時間: 2008-9-30 11:58     標題: 回覆 2# 的帖子

YOU HAVE TO GET THE PERMIT
IF NOT, YOU CAN'T JOIN
作者: waterblowing    時間: 2008-9-30 11:58     標題: 回覆 3# 的帖子

你出唔出浮橋呀?? 幾點會合??
作者: apo    時間: 2008-9-30 12:59

原帖由 waterblowing 於 2008-9-30 11:58 發表
你出唔出浮橋呀?? 幾點會合??

多數唔會出, 我驚腳軟行行下跌落泥灘!
作者: DTS-ES    時間: 2008-9-30 14:51

原帖由 waterblowing 於 2008-9-30 11:58 發表
YOU HAVE TO GET THE PERMIT
IF NOT, YOU CAN'T JOIN

:g10
作者: puppymic    時間: 2008-9-30 20:22     標題: 回覆 1# 的帖子

D水好似唔夠漲喎,12點至去到2.3m

http://www.hko.gov.hk/tide/cTBTtide.htm
作者: mike_leung    時間: 2008-9-30 21:09

下次水兄再攪團,我會join.....
我10月7日得閒,如果你吹雞,幾早都陪你去.....
作者: apo    時間: 2008-9-30 21:43

原帖由 puppymic 於 2008-9-30 20:22 發表
D水好似唔夠漲喎,12點至去到2.3m

http://www.hko.gov.hk/tide/cTBTtide.htm

或者水哥襯水未漲 "摸蜆" or 捉 "彈塗魚" 呢....
作者: puppymic    時間: 2008-9-30 22:28     標題: 回覆 10# 的帖子

本來聽日諗住做唔出去,見你地個個去米埔,又好想影雀,可能都要一早去朗原走一轉先得
作者: apo    時間: 2008-9-30 22:31

我會嚮米埔食幾餐....有空可以過黎打個招呼!
作者: puppymic    時間: 2008-9-30 22:32     標題: 回覆 12# 的帖子

影多D靚雀喎
作者: apo    時間: 2008-9-30 22:33

原帖由 puppymic 於 2008-9-30 22:32 發表
影多D靚雀喎

最衰冇 "屋" 住....
作者: puppymic    時間: 2008-9-30 23:10     標題: 回覆 11# 的帖子

問過人朗原好靜,可能轉番去米埔行一陣,不過應該會好早去,出睇見唔見到你
作者: hooooon    時間: 2008-9-30 23:23

我都會早去,約8點半到,會去新屋,到時見。
作者: waterblowing    時間: 2008-10-1 00:17     標題: 回覆 15# 的帖子

唔好去塱原...靜過鬼...得d黑卷尾......飛下
作者: waterblowing    時間: 2008-10-1 00:36     標題: 回覆 10# 的帖子

唔係呀..我碰下運氣...等水漲咋
作者: puppymic    時間: 2008-10-1 00:51     標題: 回覆 17# 的帖子

諗住只係去一陣,唔入泥灘啦,會係出面D鳥屋睇

下次有機會再join你地一齊影雀
作者: apo    時間: 2008-10-1 19:08

今日個天好灰,  我淨係影到 d 灰喜鵲同幾隻白胸翠, 可惜九里外影到濛查查.., 想加多個 2x 佢又唔俾面飛走左..
作者: waterblowing    時間: 2008-10-1 19:26

我去左成記..都見你唔到....
作者: apo    時間: 2008-10-1 19:29

原帖由 waterblowing 於 2008-10-1 19:26 發表
我去左成記..都見你唔到....

你幾點嚮成記搵我? 我十一左右坐到兩點幾. 跟住四點又去過, 跟住見到 Puppymic, 後尾十分辛苦咁入塱原行左一轉...

作者: mike_leung    時間: 2008-10-1 21:05

今日我2點半左右去到, 唔算太熱。
今日冇帶腳架去,leg住支584影左3個鐘.....又call唔到的士,攪到要行返出大路....攰死....
作者: waterblowing    時間: 2008-10-1 21:42     標題: 回覆 22# 的帖子

都係十一點幾...同hooooon分頭走之後, 約十一點半就去到成成士多....裝下裝下都見你唔到
作者: waterblowing    時間: 2008-10-1 21:43     標題: 回覆 23# 的帖子

我十一點幾就走左
作者: waterblowing    時間: 2008-10-1 21:46     標題: 今日收穫

入到新屋見到hooooon 同成班大佬...
好熱鬧...收穫一般

圖片附件: MB1C0020.JPG (2008-10-1 21:46, 222.35 KB) / 下載次數 96
http://astrohome.net/attachment.php?aid=9562&k=8f55bb3041d974ab087265be7846b248&t=1719523473&sid=2e1m1z

圖片附件: MB1C0068.JPG (2008-10-1 21:46, 193.54 KB) / 下載次數 104
http://astrohome.net/attachment.php?aid=9563&k=a04837f6d3684cc6ffc0f3e5339a01cc&t=1719523473&sid=2e1m1z

圖片附件: MB1C0084.JPG (2008-10-1 21:46, 199.52 KB) / 下載次數 99
http://astrohome.net/attachment.php?aid=9564&k=d494b05d82694fe5e420d55c5d41c480&t=1719523473&sid=2e1m1z

圖片附件: MB1C0105.JPG (2008-10-1 21:46, 180 KB) / 下載次數 110
http://astrohome.net/attachment.php?aid=9565&k=23b2d38942ff72568d2c533c1a78e801&t=1719523473&sid=2e1m1z

圖片附件: MB1C9943.JPG (2008-10-1 21:46, 172.91 KB) / 下載次數 105
http://astrohome.net/attachment.php?aid=9566&k=bd207c74040dddb757c50aa643a4ace6&t=1719523473&sid=2e1m1z

圖片附件: MB1C9957.JPG (2008-10-1 21:46, 252.7 KB) / 下載次數 97
http://astrohome.net/attachment.php?aid=9567&k=946091a1be62fa742d84aa78c9a990e9&t=1719523473&sid=2e1m1z

圖片附件: MB1C0133.JPG (2008-10-1 21:46, 233.52 KB) / 下載次數 109
http://astrohome.net/attachment.php?aid=9568&k=23fcbdc04e31bef8cf8366d4015ca129&t=1719523473&sid=2e1m1z

圖片附件: MB1C0183.JPG (2008-10-1 21:46, 280.17 KB) / 下載次數 105
http://astrohome.net/attachment.php?aid=9569&k=50e2b1cdb66ff4ff437e1c85be967e49&t=1719523473&sid=2e1m1z

圖片附件: MB1C0184.JPG (2008-10-1 21:46, 249.6 KB) / 下載次數 100
http://astrohome.net/attachment.php?aid=9570&k=b38f7280fc726bb57d103a36ea42541b&t=1719523473&sid=2e1m1z

圖片附件: MB1C0070.JPG (2008-10-1 21:46, 178.19 KB) / 下載次數 105
http://astrohome.net/attachment.php?aid=9571&k=0b475c77b76611eaab3e6b20f4202747&t=1719523473&sid=2e1m1z

作者: passerby-b    時間: 2008-10-1 21:50     標題: 回覆 26# 的帖子

:g17 :g17 :g17
作者: apo    時間: 2008-10-1 22:00

原帖由 mike_leung 於 2008-10-1 21:05 發表
今日我2點半左右去到, 唔算太熱。
今日冇帶腳架去,leg住支584影左3個鐘.....又call唔到的士,攪到要行返出大路....攰死....

我右邊膊頭抬到損左....條頸仲俾腳架夾親攪到多左隻咖哩雞...
作者: hooooon    時間: 2008-10-1 22:17

勞苦重擔的,請到我這裡來,我可以收留你們的鏡和機,可以得到休息。:u_03
作者: waterblowing    時間: 2008-10-1 22:22

我都可以幫忙一下..hehheehe
不過我支1320..真係好重......
又唔方便, 雖然好穩重...不過都要buy多枝方便携帶...
hooooon你用緊幾多號腳呀??
作者: apo    時間: 2008-10-1 22:33

原帖由 waterblowing 於 2008-10-1 22:22 發表
我都可以幫忙一下..hehheehe
不過我支1320..真係好重......
又唔方便, 雖然好穩重...不過都要buy多枝方便携帶...
hooooon你用緊幾多號腳呀??

乜有 #1320 既咩? 我以為祗有 #1330/#1340... 3 號腳都叫重?
作者: hooooon    時間: 2008-10-1 23:06

1325,有無興趣?
作者: waterblowing    時間: 2008-10-1 23:08

你買果時...要幾銀呀??
作者: apo    時間: 2008-10-1 23:09

原帖由 hooooon 於 2008-10-1 23:06 發表
1325,有無興趣?

1325? 即係上一款既 3 號腳? 岩晒我用....
作者: hooooon    時間: 2008-10-1 23:12

我都來幾張相。水兄,我check過書,應該係澤鷸,不是灰尾鷸,因為無過眼紋黑線。
首三張是澤鷸,第四張是中杓鷸。

作者: waterblowing    時間: 2008-10-1 23:14     標題: 回覆 32# 的帖子

有d興趣wor....乜價口呀?? pm我
作者: hooooon    時間: 2008-10-1 23:14

原帖由 waterblowing 於 2008-10-1 23:08 發表
你買果時...要幾銀呀??

都唔平,好似$48xx, 而且話係最結實的腳。
作者: apo    時間: 2008-10-1 23:17     標題: 回覆 35# 的帖子

正!!! 早影有陽光潻..
作者: hooooon    時間: 2008-10-1 23:22

其實大家有興趣我隻腳,不如pm我,給我你心目中個價,好嗎?
隻腳表面無花,因為我leg coat包住,只有接觸地下的膠有正常花。

作者: apo    時間: 2008-10-1 23:32

我仲諗緊如果要買多支腳, 買 3530/3540 定 1325 好, 當然以有二手平野為先~
作者: puppymic    時間: 2008-10-1 23:32

你地影D相都好靚,500mm真係好D
作者: apo    時間: 2008-10-1 23:33

原帖由 puppymic 於 2008-10-1 23:32 發表
你地影D相都好靚,500mm真係好D

買啦! 買啦! 買唔到我呢度都仲有一支, 應該同新既唔差得幾多! :icon_twisted :icon_twisted
作者: puppymic    時間: 2008-10-1 23:34     標題: 回覆 40# 的帖子

買啦,5號腳咁重,成日拎到傷晒咁辛苦
作者: puppymic    時間: 2008-10-1 23:40     標題: 回覆 42# 的帖子

唔好引我啦,無錢呀!又重,我拎唔到
作者: apo    時間: 2008-10-1 23:45

原帖由 puppymic 於 2008-10-1 23:40 發表
唔好引我啦,無錢呀!又重,我拎唔到

用 1D 級數既機, 大部份都配用 584/684 架....:icon_twisted :icon_twisted
作者: hooooon    時間: 2008-10-2 00:02

唔好咁少貪,我今日見到Canon 800/5.6,輕過600/4,又sharp,
加入考慮行列吧。:u_07
作者: puppymic    時間: 2008-10-2 00:17     標題: 回覆 46# 的帖子

嘩!800/5.6留番俾APO,佢夠大力呀,又有錢
作者: apo    時間: 2008-10-2 00:24

原帖由 puppymic 於 2008-10-2 00:17 發表
嘩!800/5.6留番俾APO,佢夠大力呀,又有錢

有錢??? 你有冇記錯左第二個同好呀? 有錢就一早買隻輕 d 既腳啦..... 仲使攪到膊頭未好番晒又傷過~ 諗落買支腳咁貴, 都係去買個膊展好過.
作者: waterblowing    時間: 2008-10-2 06:30

800....水貨都係八萬左右.....又輕又sharp...我見到sammysam果枝...流晒口水.....
大王買喇....你枝600mm要人收留的話, 可以考慮我處...:u_07 :u_07 :u_07
作者: mike_leung    時間: 2008-10-2 07:34

我有3540喎~! 係唔係有興趣呀?:u_20
作者: apo    時間: 2008-10-2 08:33

原帖由 mike_leung 於 2008-10-2 07:34 發表
我有3540喎~! 係唔係有興趣呀?:u_20

Pls chk pm.
作者: mike_leung    時間: 2008-10-2 16:55

又話想要支鈿既,3540係3號腳,唔算細bo.....
同埋,我支3540有中軸!
作者: apo    時間: 2008-10-2 17:18

原帖由 mike_leung 於 2008-10-2 16:55 發表
又話想要支鈿既,3540係3號腳,唔算細bo.....
同埋,我支3540有中軸!

亞 Sir, 我日日揹住支 5 號腳影雀..... 3 號對得黎講好輕鬆架喇!
咦??? 你支唔係 "s"? 即係中軸除唔走果款? 我想要中間係塊圓板 adapter 果隻.
作者: waterblowing    時間: 2008-10-2 20:11

3540...好方便携帶.....真係有d心郁...
不過都係諗左枝1350先.....:u_02
作者: waterblowing    時間: 2008-10-2 20:13     標題: 回覆 42# 的帖子

我枝直情係新的水貨.....不過都心掛掛大王枝600mm
作者: apo    時間: 2008-10-2 20:30

原帖由 waterblowing 於 2008-10-2 20:13 發表
我枝直情係新的水貨.....不過都心掛掛大王枝600mm

水哥, 用過一次已經唔可以話 "直情係新", 最多祗可以講 99.9999 新.....:icon_biggrin :icon_biggrin 水哥目標 856, 684 就算你買左都係 "頂住一陣" 先...

作者: waterblowing    時間: 2008-10-2 21:07

我買果陣係新的水貨呀.....不過當然, 要放的話就得返99%新.....
856....未必買得, 財務大神會財經封鎖...

歡迎光臨 車天車地 (http://astrohome.net/) Powered by Discuz! 7.2