標題: Sell my 50D [打印本頁]

作者: fatpang    時間: 2010-2-19 00:52     標題: Sell my 50D

My around 9 months old 50D is for sell. Hong Good with Warranty of course. Full package with around 9xxx shutter count. Sell for HK$6200.00. If interested, please PM me for trade. Thanks!:g11
作者: apo    時間: 2010-2-19 00:58

以我所知車天車地仲未有人用 1D4, 唔通 Pang Sir 係第一個???
作者: waterblowing    時間: 2010-2-19 01:01

good ne ws
:g14 :g14 :g14
作者: apo    時間: 2010-2-19 01:02

原帖由 waterblowing 於 2010-2-19 01:01 發表
good ne ws
:g14 :g14 :g14

你又唔做 the 1st.....
作者: daniel    時間: 2010-2-19 01:03

佢買晒所有野收擋呀! :rolling_1 :rolling_1 :rolling_1
作者: apo    時間: 2010-2-19 01:05

原帖由 daniel 於 2010-2-19 01:03 發表
佢買晒所有野收擋呀! :rolling_1 :rolling_1 :rolling_1

打死都唔信..... :icon_twisted :icon_twisted
作者: daniel    時間: 2010-2-19 01:21

原帖由 apo 於 2010-2-19 01:05 發表

打死都唔信..... :icon_twisted :icon_twisted
我都唔信:u_07 收擋轉會:u_03
:u_07
作者: fatpang    時間: 2010-2-19 01:50

No ar, I have just bought a new 7D. hahah:g15
作者: fatpang    時間: 2010-2-19 01:51

原帖由 apo 於 2010-2-19 00:58 發表
以我所知車天車地仲未有人用 1D4, 唔通 Pang Sir 係第一個???

I have tried 1D4 in showroom, I found that the viewfinder of 1d4 seems smaller than that of 7D!!!:pig6
作者: fatpang    時間: 2010-2-19 01:52

原帖由 apo 於 2010-2-19 00:58 發表

I guess you should be the first one la!!:g15 :g15 :g17 :g17 :g17
作者: fatpang    時間: 2010-2-19 01:54

原帖由 daniel 於 2010-2-19 01:21 發表
我都唔信:u_07 收擋轉會:u_03
:u_07

I will not so easy to 收擋!
And, I decided not to 轉會 lu!!
作者: waterblowing    時間: 2010-2-19 08:29     標題: 回覆 4# 的帖子

no money la
My 1D3 is not bad gear also....
:shame :shame
作者: passerby-b    時間: 2010-2-19 09:00

原帖由 fatpang 於 2010-2-19 01:51 發表

I have tried 1D4 in showroom, I found that the viewfinder of 1d4 seems smaller than that of 7D!!!:pig6

好嘢,7d冇出錯貨:rolling_3 :rolling_3
作者: mike_leung    時間: 2010-2-19 10:14

我就暫時收檔..................
作者: apo    時間: 2010-2-19 11:12

原帖由 mike_leung 於 2010-2-19 10:14 發表
我就暫時收檔..................

暫時收檔, 專心數銀紙~
作者: mike_leung    時間: 2010-2-19 15:47

冇得數........d錢 90%放晒去投資.......半年內要買樓.....一日未買到樓,我一日都唔會再買超過5000元既相機或相機相關既器材....

算啦.....天氣又唔好,自己又冇力,雀「運」又差,技術更加唔洗講....費事浪費d好野...益下人好過啦......我呢一個月都冇出過黎影雀就知我幾大決心啦...
作者: apo    時間: 2010-2-19 15:54     標題: 回覆 16# 的帖子

樓都有得趕住買既咩? 如果真係咁趕買野仲拎晒  d 錢去 "投資/投機" ?? 一定賺架??
作者: fatpang    時間: 2010-2-19 18:59

原帖由 passerby-b 於 2010-2-19 09:00 發表

好嘢,7d冇出錯貨:rolling_3 :rolling_3

初步用左部7D幾日,感覺上佢好可能係我用過既Canon最好既DSLR!!:g17
:g17 :g17 :g17 :g17
作者: waterblowing    時間: 2010-2-19 19:05

早知mike半年內一一定賺到買樓, 我又跟la....走寶添....
今日個市好似俾美國玩死....都有d怕怕...
作者: apo    時間: 2010-2-19 21:27     標題: 回覆 18# 的帖子

同意, 佢都算改良左好多架喇..... 不過記住唔好同 Nikon 比暗位對焦..
作者: fatpang    時間: 2010-2-19 21:51

原帖由 apo 於 2010-2-19 21:27 發表
同意, 佢都算改良左好多架喇..... 不過記住唔好同 Nikon 比暗位對焦..

好彩我冇乜用過Nikon 既DSLR,所以可以炸唔知就算!:g11
作者: waterblowing    時間: 2010-2-19 23:32

彭兄, 你買7d...要幾錢呀???
搞到我都心郁郁添...
作者: daniel    時間: 2010-2-20 00:31

原帖由 fatpang 於 2010-2-19 18:59 發表

初步用左部7D幾日,感覺上佢好可能係我用過既Canon最好既DSLR!!:g17
:g17 :g17 :g17 :g17
買新機次次都咁講:rolling_1 :rolling_1 :rolling_1
作者: fatpang    時間: 2010-2-20 01:06

原帖由 waterblowing 於 2010-2-19 23:32 發表
彭兄, 你買7d...要幾錢呀???
搞到我都心郁郁添...

作者: fatpang    時間: 2010-2-20 01:09

原帖由 daniel 於 2010-2-20 00:31 發表
買新機次次都咁講:rolling_1 :rolling_1 :rolling_1

咁就證明我每次upgrade都係正确既決定!!
作者: daniel    時間: 2010-2-20 01:18

原帖由 fatpang 於 2010-2-20 01:09 發表

咁就證明我每次upgrade都係正确既決定!!
正确既決定:g17 :g17 :g17 頭三個月:g11
作者: mike_leung    時間: 2010-2-20 11:06

原帖由 apo 於 2010-2-19 15:54 發表
樓都有得趕住買既咩? 如果真係咁趕買野仲拎晒  d 錢去 "投資/投機" ?? 一定賺架??

唔係好趕,半年內或大概半年內..(外母趨迫)....投資係唔係一定賺? 我答你,係~! 一定賺,因為我將d錢放左去我朋友度,佢幫我好似基金經理咁將資金leg去投資,保本加每月保証回報,我呢幾個月有穩定收入,半年內問佢leg返d部分錢去交首期...(至於點解係保本保証回報等詳情不便多說)

作者: waterblowing    時間: 2010-2-20 15:53

MIKE 保本又有回報....好野wor....有無詳情??
_2 _2
作者: apo    時間: 2010-2-20 18:46

原帖由 waterblowing 於 2010-2-20 15:53 發表
MIKE 保本又有回報....好野wor....有無詳情??
_2 _2

放貴利..... :g12 :g12 :g12 :g12
作者: simonii    時間: 2010-2-20 20:20

原帖由 apo 於 2010-2-20 18:46 發表

放貴利..... :g12 :g12 :g12 :g12

幾十支紅圈白鏡用來炒:g12 :g12 :g12
作者: fatpang    時間: 2010-2-20 21:51

原帖由 daniel 於 2010-2-20 01:18 發表
正确既決定:g17 :g17 :g17 頭三個月:g11

我部50D都用左9個月啦, 點止3個月呀!
作者: apo    時間: 2010-2-20 22:17

我就想有部 D3s....... 今日暗光既時份就充分感覺到 iso 到用時方恨少既真理.....
人地用 iso 4000 仲好過我用 iso 1600.
作者: waterblowing    時間: 2010-2-20 23:24

買la...大王.....
:u_18 :u_18 :u_18 :u_18
作者: apo    時間: 2010-2-20 23:28

原帖由 waterblowing 於 2010-2-20 23:24 發表
買la...大王.....
:u_18 :u_18 :u_18 :u_18

話買就買咩....
不過, 當祗有 0.5 秒時間捕捉佢飛撲埋黎, 又唔夠光既時候, 你會好渴望可以用到 1/1600s 快門..
作者: waterblowing    時間: 2010-2-20 23:34

人就係咁...
機到用時方恨少.....
我用400D時, 就想用20D....用20D時....就想用40D....用40D時....就想用1DMARK2....用1DMARK2時...就想用1D3....
用1D3時.......我就想通LA...
人的慾望係無止境....只有大王先有資格去一直滿足自己的慾望...
我地D打丄仔....唉..........
作者: apo    時間: 2010-2-20 23:39

原帖由 waterblowing 於 2010-2-20 23:34 發表
人就係咁...
機到用時方恨少.....
我用400D時, 就想用20D....用20D時....就想用40D....用40D時....就想用1DMARK2....用1DMARK2時...就想用1D3....
用1D3時.......我就想通LA...
人的慾望係無止境....只有大王先有資 ...

唔係慾望, 係影到同影唔到既關鍵...
一係提早收工...望住人地影.....
作者: apo    時間: 2010-2-20 23:47

以下張相開盡光圈 f4, iso 開到 2000, 快門祗去到 1/400s, 結果就係咁...話知你 shutter click 得幾準...
明明自已都影到一張靚相, 但結果張相唔要得既感覺你冇理由唔知...一係就唔好影佢飛...

圖片附件: DSC_7205.jpg (2010-2-20 23:47, 147.06 KB) / 下載次數 132
http://astrohome.net/attachment.php?aid=22322&k=8cad711e81c20696a756a2dec8d713bb&t=1726908471&sid=WvDdzw

作者: simonii    時間: 2010-2-20 23:55

當光圈唔可以再大d, 人就會渴望高d iso
當光圈同iso 都唔可以再大, 仲有d 乜要求?:g4
作者: apo    時間: 2010-2-21 00:06

原帖由 simonii 於 2010-2-20 23:55 發表
當光圈唔可以再大d, 人就會渴望高d iso
當光圈同iso 都唔可以再大, 仲有d 乜要求?:g4

當大家部機都影唔到, 自己就唔會有渴望高 d, 但在場有幾個人部機可以用比自已部機高 2-3 級快門.....咁就渴望有多 d 錢.....
作者: waterblowing    時間: 2010-2-21 00:11     標題: 回覆 36# 的帖子

都幾慘.....老實講d3表現好過1d3.....我都有d心郁.....
作者: apo    時間: 2010-2-21 00:13

原帖由 waterblowing 於 2010-2-21 00:11 發表
都幾慘.....老實講d3表現好過1d3.....我都有d心郁.....

最慘睇住人地 play 番張相幾靚, 捕捉到幾正既感覺真係唔好受架........
當然可以諗好 d, 自己部機比上不足, 比下有餘.....唯有係咁...但咁辛苦去到, 咁好機會就冇左了....

有時講買機送技術真係岩架.....

作者: waterblowing    時間: 2010-2-21 00:22

agree agree
but no money to change system la
:u_17 :u_17 :u_17
作者: cosmos    時間: 2010-2-21 00:44     標題: 回覆 35# 的帖子

水哥,人嘅慾望雖則係無止境,但你有能力買,但只係唔捨得買,你就會日夜囉囉暖,直到擁有維止

歡迎光臨 車天車地 (http://astrohome.net/) Powered by Discuz! 7.2