返回列表 發帖
原帖由 apo 於 2008-2-20 18:40 發表

從敦煌到烏魯木齊可能要多住一天吧? 如果要訂回程機票從散會後到深圳, 不知道要訂那一天..

可以做卧铺火车,睡一觉就到了,其实我们也可以考虑从敦煌坐火车去兰州乘飞机啊.

我覺得由敦煌飛西安再返深圳會容易過,飛返轉頭去烏魯木齊再飛返深圳。
西安返深圳,點都多機過烏魯木齊再飛返深圳吧?

原帖由 牧夫天文 於 2008-2-20 18:19 發表

没问题到时候凡是需要从敦煌回乌鲁木齐乘飞机返程的朋友请在报名时说明下,我们将协助大家.

從敦煌到烏魯木齊可能要多住一天吧? 如果要訂回程機票從散會後到深圳, 不知道要訂那一天..

原帖由 apo 於 2008-2-18 14:42 發表

如果回程能夠在鳥魯木齊比較容易訂票, 中國南方有飛機來回深圳機場. 希望解先生能幫忙特別安排.

没问题到时候凡是需要从敦煌回乌鲁木齐乘飞机返程的朋友请在报名时说明下,我们将协助大家.

敦煌去烏市,咁遠,唔係搭飛機就係火車,起碼要停多一兩日,真係要考慮吓

原帖由 passerby-b 於 2008-2-18 12:36 發表
除了上網查深圳機場d料,我就冇招啦,你知我係電盲:icon_cry

如果回程能夠在鳥魯木齊比較容易訂票, 中國南方有飛機來回深圳機場. 希望解先生能幫忙特別安排.

除了上網查深圳機場d料,我就冇招啦,你知我係電盲:icon_cry

原帖由 passerby-b 於 2008-2-18 11:11 發表
e家我都有d猶豫,可以確定03 aug有機從敦煌回深圳嗎

我正是想你幫忙打聽一下, 如果可以確定我已報名了.

e家我都有d猶豫,可以確定03 aug有機從敦煌回深圳嗎

原帖由 passerby-b 於 2008-2-13 18:13 發表
剛查過深圳寶安機場的航班,有去烏魯木齊的,但找不到去敦煌的。
這很奇怪,因為去年我曾經看過有去敦煌的

B 哥, 有 update 嗎? 暫時目標:

26 Jul 深圳 > 烏魯木齊
03 Aug 敦煌 > 深圳

Panda 有冇其他建議?

由於時間太長,安排唔到..sorry....我唔會報牧夫果個...(我太太冇咁多假)

我轉報左hkas果個...不過就waiting list....果個trip短好多,只係五日左右。老婆表示5日就冇問題!!!

原帖由 daniel 於 2008-2-14 12:39 發表
有興趣!有興趣!:g11

有下文嗎? 係去要報名架喇...

有興趣!有興趣!:g11

另外想問為其什麼行程表裏的晚上拍攝時間只有2小時的?
有多少晚可供拍照和觀測?

B哥,放心啦,大陸的火車都好豪華架, 因為路途遙遠,最好選擇卧舖,搭火車主要是想欣賞途中的風景,晚上還可以睡著看星星