返回列表 發帖
大陸d火車
掂唔掂架

我都有意思去,但交通确實要好好計劃下,如果敦煌有機返深圳或廣州就好了
有沒人打算去時搭火車呢?

原帖由 mike_leung 於 2008-2-13 18:19 發表
我好想去,不過睇左個行程,都唔知點返到香港....
仲要係烏魯木齊集合..有d難度.....

d樣嘢大家要度度至得
就算有去敦煌的飛機,班次也不會多

我好想去,不過睇左個行程,都唔知點返到香港....
仲要係烏魯木齊集合..有d難度.....

剛查過深圳寶安機場的航班,有去烏魯木齊的,但找不到去敦煌的。
這很奇怪,因為去年我曾經看過有去敦煌的

要了解一下到伊吾當地觀測是甚麼單位,香港天文學會那邊是用中國科學院,國家天文台的名額....
http://osastrolog.blogspot.com

一般来说7月各家航空公司都会增加敦煌往返的航班,深圳和敦煌夏天旅游旺季是有航班的,大家可以咨询下深圳当地的旅行社.如果有意外,我们可以考虑从敦煌带大家回乌鲁木齐然后再解散.

敦煌有無機返深圳呢?

原帖由 passerby-b 於 2008-2-12 18:10 發表
看詳細一點行程表,是在烏魯木齊集合,在敦煌解散嗎?
兩個地方可距離很遠,如果一早訂了來回機票,要由敦煌跑回烏魯木齊,就很不方便了。

对的,是在乌鲁木齐集合在敦煌解散.敦煌有机场和火车站,为什么要跑回乌鲁木齐呢?

看詳細一點行程表,是在烏魯木齊集合,在敦煌解散嗎?
兩個地方可距離很遠,如果一早訂了來回機票,要由敦煌跑回烏魯木齊,就很不方便了。

深圳唔知有冇機直飛烏魯木齊
明天有空去昅昅:icon_smile

原帖由 passerby-b 於 2008-2-12 13:46 發表
係喎,乜嘢螺旋槳,道格拉柴我唔搭架

我都未諗到點樣從深圳機場去到 "烏魯木齊" 那邊的賓館, 可能要麻煩解大哥指點一下..

係喎,乜嘢螺旋槳,道格拉柴我唔搭架

有時間睇睇航班資料同搭乜機先:icon_mrgreen

原帖由 passerby-b 於 2008-2-12 11:09 發表
有d心動,不過可唔可以係深圳出發去集合地點:icon_question (問題是向本壇壇友發出的)

反正都要轉機, 我本人大多數都會安排從深圳機場出發...