返回列表 發帖

想攪一得閒就去到既台灣嘆世界觀星影雀團

以小組 4-5 人最好~ 今日打過電話去問過細節, 似乎可以唔租車都去到, 住四日三夜左右..暫定 9月 20日 - 9月 23日. 初步選左兩個嚮清境較高地點既民宿. 目標係台 mount set 好左可以幾晚都唔使拆走.

1) 清境觀星園
年初 bug 少同 ivan 都去過.
http://starry.okgo.tw

2) 清境黃慶果園, 我有個台灣朋友同佢地好熟, 或者可以有好價 or 較好招待.
http://www.homestay.com.tw

荒郊野外有靚女
要小心d喎

孖份講「煲冬瓜」呀!

回覆 82# 的帖子

係咪台灣 「妹妹」 呢?

原帖由 Maverick 於 2009-8-2 02:48 發表
係囉~
仲可以多d機會去睇下d台灣美眉,~u_24 u_24 u_24

...

咩嘢係台灣美眉呀,唔識tim:u_21

原帖由 apo 於 2009-8-2 01:00 發表

算喇...你都係偏埋一邊架喇...
北京你就無條件放台 EM200 嚮度, 台灣就打死都唔肯....

小民係唔可以僭越大王ge功德架,如果唔係會刹頭架:u_14

係囉~
一個中國,唔可以禁,除左照顧神州大陸,都要睇住下寶島吓麻~
放台mount係個邊仲可以多d機會去睇下d台灣美眉,一舉兩得,一於禁話啦~u_24 u_24 u_24

原帖由 apo 於 2009-8-2 01:00 發表

北京你就無條件放台 EM200 嚮度, 台灣就打死都唔肯....

原帖由 Betty 於 2009-8-2 01:17 發表
哈哈! 你地兩個好搞笑! :g17

台灣果度d屋好靚, 又方便. 有機會, 又行得開既話, 我都會去玩下!

Betty, Betty... 不如我同你安置你台 EM10 嚮台灣, 等你唔使咁粗勞好嗎??

哈哈! 你地兩個好搞笑! :g17

台灣果度d屋好靚, 又方便. 有機會, 又行得開既話, 我都會去玩下!

原帖由 passerby-b 於 2009-8-2 00:56 發表

大王,不如你捐贈台em11出來啦,d種咁高尚ge情躁,只可以由大王出手,小民係唔可以爭功勞ge:u_12
再者,只有大王咁富甲一方,至會有咁ge能力:u_18

原帖由 apo 於 2009-8-2 00:52 發表

你都冇心幫下呢個台 d 兄弟姊妹既.....咪當推廣下天文攝影咯...好心啦!!!
有左 B 哥台 mount, 以後大家去台灣就輕鬆得多了....

大王,不如你捐贈台em11出來啦,d種咁高尚ge情躁,只可以由大王出手,小民係唔可以爭功勞ge:u_12
再者,只有大王咁富甲一方,至會有咁ge能力:u_18

原帖由 passerby-b 於 2009-8-2 00:46 發表

我有錢就唔洗問大王鬆吓手啦:u_13

你都冇心幫下呢個台 d 兄弟姊妹既.....咪當推廣下天文攝影咯...好心啦!!!
有左 B 哥台 mount, 以後大家去台灣就輕鬆得多了....

原帖由 apo 於 2009-8-2 00:44 發表

搵鍾生 or Peter 入一台新既, 再唔係你直接去日本抬番黎...
如果諗住成日用, or 益車天車地同好, 我建議你不如入 EM200, Temma Jr 已經夠用.

我有錢就唔洗問大王鬆吓手啦:u_13

原帖由 passerby-b 於 2009-8-2 00:38 發表

大王你又唔賣個em11俾我,我係邊到揾mount:u_19

搵鍾生 or Peter 入一台新既, 再唔係你直接去日本抬番黎...
如果諗住成日用, or 益車天車地同好, 我建議你不如入 EM200, Temma Jr 已經夠用.

原帖由 apo 於 2009-8-2 00:35 發表

一於你交台 mount 俾我, 我同你帶過去台灣先...你去到就有得用. 大家好!!

大王你又唔賣個em11俾我,我係邊到揾mount:u_19