返回列表 發帖
原帖由 billy 於 2009-8-13 09:37 發表
不如我地在附近每人買一個疊櫈, 真的好過在好遠既地方搬過來, BBQ 後完 D 疊櫈送給 Vivan ,  各位認為怎樣呢?

V姐,有無地方放廿幾張櫈 :g14
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

V姐, 食物明晚請覆實, 如果有人唔來, 就唔使買咁多。
(之前打錯字, 仲以為今日是星期五)

原帖由 mike_leung 於 2009-8-13 10:55 發表
其餘冇櫈企都ok呀!

唔好啩,我食緊glucosamine架

咁,我估v姐屋企,加埋有駕車既朋友,都會有十幾張櫈掛....到時我地咪「敬老」囉....:g14

回覆 217# 的帖子

我有一個旅行冰箱可以拎黎
http://blog.yahoo.com/puppymic

原帖由 billy 於 2009-8-13 09:37 發表
不如我地在附近每人買一個疊櫈, 真的好過在好遠既地方搬過來, BBQ 後完 D 疊櫈送給 Vivan ,  各位認為怎樣呢?

Billy你有陰謀,諗住放二十幾張櫈我到,可以有下次呀,但成二十幾張,边有地方放喎,唔使喇,謝謝你的提意

如唔夠櫈,謂有大家就就吓

回覆 231# 的帖子

其實宜家有幾多人黎?妳已經有15張,好似唔係爭好多
http://blog.yahoo.com/puppymic

如果已有15張,應該夠有突架啦.....睇下邊個同好有車,可以車多幾張黎。
我可能會自己帶摺櫈(去郊外打雀用果種)

原帖由 vivian 於 2009-8-13 23:31 發表

Billy你有陰謀,諗住放二十幾張櫈我到,可以有下次呀,但成二十幾張,边有地方放喎,唔使喇,謝謝你的提意

其實我地都想搬 d 櫈來過, 不過我地冇車好難在新界西搬來, 所以想出此下策. 哈哈. :g2

原帖由 mike_leung 於 2009-8-14 00:59 發表
如果已有15張,應該夠有突架啦.....睇下邊個同好有車,可以車多幾張黎。
我可能會自己帶摺櫈(去郊外打雀用果種)

打雀櫈我車尾都有三張, 但坐得唔舒服, 一唔小心, 有機會跌落地。
因為車要載食物和其他東西, 放不落大張膠櫈。

原帖由 vivian 於 2009-8-13 23:31 發表

好喎. :big_smile

原帖由 hooooon 於 2009-8-14 10:55 發表

打雀櫈我車尾都有三張, 但坐得唔舒服, 一唔小心, 有機會跌落地。
因為車要載食物和其他東西, 放不落大張膠櫈。

咁即是夠啦!
生命裡總有小人和貴人 ,遠離小人多近貴人是一門很高的處世學問!

我想問下有冇人下午會在屯門元朗天水圍出發, 不如大家寫下會搭甚麼車去?

新界西坐巴士過去
Billy, Simonii

回覆 238# 的帖子

我提議你坐269D到新城市廣場落車,之後轉299到大洞路口落車行入去
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

原帖由 cosmos 於 2009-8-14 13:33 發表
我提議你坐269D到新城市廣場落車,之後轉299到大洞路口落車行入去

我都有這樣既打算, Mike 不如我同你一起在沙田去, 好嗎?