返回列表 發帖
原帖由 apo 於 2009-1-8 23:43 發表
唔差在同我買埋黎看門口...

大王,你咁有米,一了百了,換個機械身體啦,用到10年喎:u_03

回覆 40# 的帖子

我估V姐嗰日版聚係想影雀為主,所以路程不會太長,由天梯上墇上可能不太合適。

我都有幾年無行過白沙澳至深涌路段,記憶中嗰段山坳好似無乜高大樹木,唔知鳥種及鳥量如果 ?
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

我d打雀鏡賣晒,想打都冇得打.....

支384呢 ?

賣埋lu........暫時休息,待日再戰。
而家全屋最長焦既鏡頭只有100mm.....

原帖由 mike_leung 於 2009-1-9 15:52 發表
賣埋lu........暫時休息,待日再戰。
而家全屋最長焦既鏡頭只有100mm.....

真係要休息下

回覆 45# 的帖子

Thank you   

原帖由 vivian 於 2009-1-6 23:46 發表
當日行程大至如下
0815 馬科水碼頭集合
0830 坐船出發
0915 茘枝莊→經蛇石坳
1100 深涌,午膳可於深涌士多
1300 回程
1330 途中可食下豆腐花
1400 榕樹澳 (約太累可call的上水浪渦)
1500 水浪渦 (還有精力,可到馬鞍山中 ...

v姐,我睇d度成班老嘢,講就天下無敵,做就有心無力,不如改吓個plan啦
例如去吓中大打個轉,影吓雀就算啦。又可以去你屋企附近,打雀加打蝶。
又可以係榕樹澳行番出來,當然係打的入榕樹澳嗰隻啦。:icon_mrgreen
最攞命ge,可以上大埔滘行吓,影吓林雀咁啦:icon_cool

回覆 50# 的帖子

你買嘢及賣嘢都好快:g18 :g18

咁即係除左 vivian 之外有冇其他人去行呀? 我雖然都係一把年紀, 不過勉強仲行到...

回覆 53# 的帖子

榕樹澳行番出水浪渦,可能得幾隻伯勞、紅耳或者白頭仔影啫:g6 :g6

原帖由 cosmos 於 2009-1-9 22:45 發表
榕樹澳行番出水浪渦,可能得幾隻伯勞、紅耳或者白頭仔影啫:g6 :g6

好過個個老柴第二日去睇醫生吖

行山我會以睇/影風景為主~ 上次與同好行上吊燈籠就覺得非常正斗!

原帖由 cosmos 於 2009-1-9 22:41 發表
你買嘢及賣嘢都好快:g18 :g18

話明要休息嘛,唔賣晒d野去,點專心去休息呀!

回覆 55# 的帖子

我都想去....