返回列表 發帖

日全蝕2009 - 上海團

見大家咁快報告銅陵消息, 我亦玩埋一份!

今次我不是跟學會大隊在昨日起程, 由於今朝我有工作在身, 今日傍晚才抵達上海, 未停過...到達後便趕去會合大隊...而家好攰...

原帖由 Betty 於 2009-7-22 00:38 發表
見大家咁快報告銅陵消息, 我亦玩埋一份!

今次我不是跟學會大隊在昨日起程, 由於今朝我有工作在身, 今日傍晚才抵達上海, 未停過...到達後便趕去會合大隊...而家好攰... ...

你走得開都好呀,最後一刻可以動身, 我就點都走唔開

原帖由 newcanon 於 2009-7-22 01:14 發表

你走得開都好呀,最後一刻可以動身, 我就點都走唔開

係呀, 今日真係好趕!!!

Canon, 擒晚內蒙既小月話我知佢地團隊擒日到左上海, 希望聽日會喺交流會見到佢地.

昨日抵達上海浦東機場後, 坐車兩小時直去佘山會合大隊...

途中影的...

到達後, 見大家已經食完飯...

團長余Sir 向大家分享講解觀日食既經驗...

今早五點佘山月湖公園情況...

我而家以一個字形容今次日全食觀察 - "忙"!!!

雖然最後睇唔到全食, 只係開頭睇到少少食, 因後黎落大雨!!! 但我地大家都好興奮!

詳情遲些才講.

你地喺電視見唔見到我地呀? :big_smile

原帖由 Betty 於 2009-7-22 12:10 發表
我而家以一個字形容今次日全食觀察 - "忙"!!!

雖然最後睇唔到全食, 只係開頭睇到少少食, 因後黎落大雨!!! 但我地大家都好興奮!

詳情遲些才講.

你地喺電視見唔見到我地呀? :big_smile ...

唔見喎~ :g8 發生咩事令你睇唔到都咁興奮呀?:g13
G...e...m

我而家唔得閒, 睇緊公司email....

未食前, 已經有雲, 大家不抱太大期望. 當太陽每次在雲中出現時, 有人好興奮的猛叫"出黎啦! 出黎啦!"提醒大家...:big_smile
我地只係睇到初頭, d 雲好厚...之後落大雨, 無得睇...

評分人數

• daniel: 準確捕捉讚賞 + 2 分

報導詳盡!
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。