返回列表 發帖
原帖由 cosmos 於 2009-3-16 23:15 發表

老鄧每年暑假都和南半球有個約會,台灣要9月中、10月初之後天氣較好(8月打風)

我想去南半球呀...... 襯自己仲行得走得....:pig3 :pig3

[quote]原帖由 apo 於 2009-3-16 22:12 發表

1) 鄧銳禎
2) 鄧連鳳
3) APO
4) Daniel
5) Ben

原帖由 cosmos 於 2009-3-16 23:15 發表

老鄧每年暑假都和南半球有個約會,台灣要9月中、10月初之後天氣較好(8月打風)

咁不如就跟老tang去澳洲啦...橫掂我未去過。 我想問P2Z可唔可以係南半球使用架?

咁就得啦.....好...我儲定錢,如果老tang可以帶埋我去,就好啦....好想睇大小麥哲倫同eta carina..........

回覆 15# 的帖子

今年7月同你係團友,齊齊去銅陵睇日食,唔會去澳洲,
希望明年暑假可以組汽車團去澳洲影星

嘩! 咁大犧牲,唔去澳洲。但其實今年睇到日全食機會,應該比舊年低。

你原本報郵輪團格?都係安徽天氣好少少。
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

原來四日行程其中一日係重陽節, 我唔想為左去玩做不孝孫...:g2 :g2
1) 鄧銳禎
2) 鄧連鳳
3) APO (暫時報住)
4) Daniel
5) Ben

重陽節唔係要登高避災咩!(玉山實夠高) 孝子賢孫時刻都要做,但是否一定要擇正吉時吉日去拜祭u_24 u_24

1) 鄧銳禎
2) 鄧連鳳
3) APO
4) Daniel
5) Ben
6) Cindy Yuen
7) Raymond Yeung

原帖由 tang 於 2009-3-17 22:50 發表
重陽節唔係要登高避災咩!(玉山實夠高) 孝子賢孫時刻都要做,但是否一定要擇正吉時吉日去拜祭u_24 u_24

衰在我要做 "司機"車老豆老母呢.. 我唔去佢地搭車會好麻煩..

孝子賢孫:g17  不可以提早去拜山的嗎?:g13

1) 鄧銳禎
2) 鄧連鳳
3) APO
4) Daniel
5) Ben
8) Fan man Sum
9) Chan Tin Ping

回覆 26# 的帖子

由細到大未試過改期.....

原帖由 tang 於 2009-3-17 22:50 發表

對,重陽節原本係要登高避災,都唔知幾時改成登山做孝子賢孫時間
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

我差一日就可以去到.......不過算啦....有機會先再join大家,或者等我離開教育界先....

1) 鄧銳禎
2) 鄧連鳳
3) APO
4) Daniel
5) Ben
8) Fan man Sum
9) Chan Tin Ping
10) Bill Yeung