返回列表 發帖

冇得同 Pauline 玩煮飯仔...

好想去.............

原帖由 apo 於 2009-7-19 16:00 發表

冇得同 Pauline 玩煮飯仔...

Pauline 之前提議我而家練定煮一道菜, 到時一齊玩, 而家無得玩!

又係東浦山莊...... :u_16

原帖由 mike_leung 於 2009-7-19 21:35 發表
好想去.............

想去咪報名咯....

TO: TANG
我未去過呢度睇星,待下次再考慮,會有多D東埔山莊既相片睇睇  嗎?
:g8

原帖由 kai 於 2009-7-19 22:28 發表
TO: TANG
我未去過呢度睇星,待下次再考慮,會有多D東埔山莊既相片睇睇  嗎?
:g8

http://www.astrohome.net/viewthread.php?tid=2734&extra=page%3D3
http://www.astrohome.net/viewthread.php?tid=2807&extra=page%3D3

原帖由 apo 於 2009-7-19 21:49 發表

想去咪報名咯....

你估我好似大家咁,想請假就有假咩......
我24-26/10都唔洗返學,但係23/10要參加學校一個workshop,學生當日係唔洗返學既。而家關鍵就係,校長放唔放我果日,唔洗上workshop。以前都試過,我原來要開會,但內蒙交流團幫我出一封信,証明我去內蒙交流團係要負責一個分享會,所以校長批左我唔洗開果d會。

原帖由 mike_leung 於 2009-7-19 22:35 發表

你估我好似大家咁,想請假就有假咩......
我24-26/10都唔洗返學,但係23/10要參加學校一個workshop,學生當日係唔洗返學既。而家關鍵就係,校長放唔放我果日,唔洗上workshop。以前都試過,我原來要開會,但內蒙交流團幫我出一封 ...

你同校方講你係車天車地 "重要成員" ...今次代表港方去台灣與知名天文專家 "學術交流" 咯...

唔可以得把口架...要有black and white.....如果唔係,校友一定唔放人。

跟住我校長問: 「車天車地係乜黎架? 係唔係國際知名既天文組織?」 我都唔知點答佢....

原帖由 mike_leung 於 2009-7-19 22:58 發表
唔可以得把口架...要有black and white.....如果唔係,校友一定唔放人。

跟住我校長問: 「車天車地係乜黎架? 係唔係國際知名既天文組織?」 我都唔知點答佢.... ...
就係車天車地組織!:u_07
:u_07 :u_07
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

大王代表車天車地發封 黑 及 白 比MIKE 咪得囉!?:g6

宜家係咪山莊出面就可以SET 鏡睇野!?:g8

原帖由 kai 於 2009-7-19 23:27 發表
宜家係咪山莊出面就可以SET 鏡睇野!?:g8

如果可以熄到燈就係..不過四邊都係大樹.....

咁又係,山莊既觀測環境較差.....或者拉野上去停車場囉.......

If we can live in 鹿林山莊 or 塔塔加遊客中心, I prefer change to

如果更改到10月16~18日 , 可以考慮跟玉山合辦一項台港的觀星攝影活動 , 若是計劃有通過 , 如此容易直接申請入住兩處屋舍  :big_smile :big_smile