返回列表 發帖

秋季銀河之旅(台灣玉山2009年10月23-26日)

地點 : 台灣玉山 (2,600米高)
日期 : 2009年10月23日至26日 (4日3夜)
食宿 : 鹿林山莊 (自煮)
費用 : 約港幣2,600元 (多除少補)
名額 : 10 至 15人 (額滿即止)
請各位有興趣的同好在下面報名,稍後會作出行程安排
1) tang

依家係3月喎,7月日食團先正式報名中,你已經plan10月,噤大引
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

回覆 2# 的帖子

時間過得好快,啲日子講講吓就到,2010年1月15日在大理的日環食團已經開始意向報名啦!
你有冇興趣去睇?

已經報咗名好耐

我都報咗名

原來暑假唔攪台灣團......咁,....我又要多等一年囉....

正話睇醫生, 佢話我可能俾 UV 整傷隻眼...
究竟睇星會唔會中 UV 架???
早兩日影/睇日暈時可能中左招..:g20 :g20  
為安全計, 都係同 Baader 訂番對 UV/Ir block  眼鏡先...:g18 :g18

原帖由 apo 於 2009-3-16 21:34 發表
正話睇醫生, 佢話我可能俾 UV 整傷隻眼...
究竟睇星會唔會中 UV 架???
早兩日影/睇日暈時可能中左招..:g20 :g20  
為安全計, 都係同 Baader 訂番對 UV/Ir block  眼鏡先...:g18 :g18 ...

睇星中 UV ??? 你照得太陽燈多咋掛? :g13
G...e...m

回覆 6# 的帖子

本來預算8月中攪,但與林先生聯絡過,認為8月是打風季節同多雨,所以改到10月下旬,
同時秋天天氣較佳,晴朗日子多,好天機會較大。

回覆 7# 的帖子

UV 整傷隻眼...會點?

唔係好嚴重掛,保重啊 :pretty_smile
http://blog.yahoo.com/puppymic

意向報名鹿林山莊 (自煮)4日3日夜團。

1) 鄧銳禎
2) 鄧連鳳

原帖由 puppymic 於 2009-3-16 21:53 發表
UV 整傷隻眼...會點?

唔係好嚴重掛,保重啊 :pretty_smile

無事....個 sensor 仲未燒壞, 唔見左 d pixel 者...

原帖由 pauline 於 2009-3-16 22:09 發表
意向報名鹿林山莊 (自煮)4日3日夜團。

1) 鄧銳禎
2) 鄧連鳳
3) APO

[quote]原帖由 apo 於 2009-3-16 22:12 發表

1) 鄧銳禎
2) 鄧連鳳
3) APO
4) Daniel
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

原帖由 mike_leung 於 2009-3-16 21:27 發表
原來暑假唔攪台灣團......咁,....我又要多等一年囉....

老鄧每年暑假都和南半球有個約會,台灣要9月中、10月初之後天氣較好(8月打風)