返回列表 發帖
Very nice photos.

原帖由 ufo 於 2010-8-10 00:03 發表
好漂亮的银河和流星:u_18
ps:请问大王,这是哪支鱼眼镜头拍的?

是用 Sigma 15mm 拍的~ 謝謝!

回覆 1# 的帖子

呢個就係我想見既天空
http://blog.yahoo.com/puppymic

原帖由 puppymic 於 2010-8-10 04:01 發表
呢個就係我想見既天空
:u_20 你跟佢地一齊去乜天空都見到啦!:u_20
http://picasaweb.google.com/daniel.changck
影不到正常,影到係bonus。這是我拍攝任何事物的心態。

咁正, 仲有英仙座流星雨睇!
:g15

應該好快就有第三站既報告!!!! :g15

原帖由 mike_leung 於 2010-8-10 10:20 發表
應該好快就有第三站既報告!!!! :g15

禽晚比前晚正,流星更多~ 不過一早趕路去草原,未有人有時間 post 照片住!

原帖由 apo 於 2010-8-10 10:31 發表

禽晚比前晚正,流星更多~ 不過一早趕路去草原,未有人有時間 post 照片住!

期待啊!搬凳子等看照片:hs9

原帖由 apo 於 2010-8-10 10:31 發表

我地而家好攰, 一上車就瞓大覺.......由於出面好曬, 不少團友在車上戴太陽眼鏡瞓覺...
啱啱有團友想去洗手間, 架車在鄰近既加油站稍停, 有不少團友下車去方便, 不一會, 見到Pauline 同另一團友拿住兩個大西瓜上車! 係喇, 今日天氣好熱! Pauline 真係細心! 我地因間有西瓜食...
暫時直擊報導完.....

見到呢些咁靚嘅相,馬上毒癮發作,匆匆放下工作,明天飛奔到陰那山解毒! :g2
勤力用功才會有好收成

真係好想去, 下次我地有時間一定 join!

原帖由 anyone 於 2010-8-10 12:47 發表
見到呢些咁靚嘅相,馬上毒癮發作,匆匆放下工作,明天飛奔到陰那山解毒! :g2

如果你組團去陰那山,請通知聲,我都去過果度...

原帖由 mike_leung 於 2010-8-10 13:40 發表

mike 兄,
温爺明天自己上陰那山。

原帖由 mike_leung 於 2010-8-10 13:40 發表

我都好想去....... 找次大家有時間上去!

回覆 1# 的帖子

今年目標已達啦,無得你食白果。
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。