返回列表 發帖

台灣觀星名單核對

請各位由香港出發的參加者核對英文姓名,如有錯漏請即通知更正。
機票,旅遊車及房間已訂妥,如需台灣簽證者請預早到中華旅行社辦理,
需要購買旅遊保險者亦可及早投保。
  航班出發日期及名單資料:

23/10      AE1820       10:10/11:40        香港/台中

26/10      AE1821       16:45/18:20        台中/香港

機票名單:    1)  TANG YUI CHING MR.       2)  TSE KIN SHING MR.
              3)  TAM KA KI MR.            4)  TSE TIN LEUNG RAYMOND MR.
              5)  LAU KIM MING MR.         6)  SHIU HEI CHUEN MR.
              7)  WONG KA WAI MR.          8)  SIU YEE YU MS.
              9)  CHE PAK LAM MR.          10)  LAM PAK ON GARY MR.
             11)  CHAN KUI CHUNG MR.

絕對正確!!
Thanks!!

回覆 1# 的帖子

依家去台灣,乜唔係落地簽證 ?
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

Correct.
Thx for the attangement.

回覆 1# 的帖子

1)  總前往人數最新 update 是多少位??
2) 台中機場現在已可以辦理中港澳人仕落地簽証, 網上登記後在香港機場亦可辦理. (適用於已曾到過台灣人仕)

回覆 5# 的帖子

香港出發暫有11位 另有兩位10月頭决定
台中滙合4位
總數 15位 或 17位

回覆 3# 的帖子

香港網上簽證$50,中華旅行社領取 (有保證)
落地簽證亦可,台幣200.-但要在機塲排隊輪侯(唔批仲要遊飛機河)

正確!!

原帖由 tang 於 2009-9-15 21:16 發表
香港網上簽證$50,中華旅行社領取 (有保證)
落地簽證亦可,台幣200.-但要在機塲排隊輪侯(唔批仲要遊飛機河)

雖然有保証, 但撞岩佢剛剛辦公時間就大獲了... 上次我上網登記左跟住一早等佢開工, 結果條龍成百人.... 起機都未排到我....
跟住去到台灣果邊得幾個人...唔使十分鐘攪掂, 我估台中機場人更少~
當然閒日如果有時間最好一早簽定証啦....

回覆 9# 的帖子

上次去台中,我都係網上登記去機場,都好快

去到台中,個機場好細下,落地簽證個counter就係出關櫃台隔離,果邊無人等....
http://blog.yahoo.com/puppymic

回覆 10# 的帖子

我都未去過台中機場, 你咁熟路, 不如 joint 埋一齊去啦!!!
果度除左睇星仲有:

http://www.sonydslr.com.tw/alpha/viewtopic.php?f=67&t=21507

回覆 11# 的帖子

我 23/10 - 26/10 去南嶺,下次有機會再 join 你地去清境,我記得呀 cam 好似出過 post,果度影雀都唔錯
http://blog.yahoo.com/puppymic

原帖由 puppymic 於 2009-9-15 21:53 發表
我 23/10 - 26/10 去南嶺,下次有機會再 join 你地去清境,我記得呀 cam 好似出過 post,果度影雀都唔錯

Cancel 南嶺轉清境.....
台灣 d 雀比較正!!

English name correct.

Raymond Tse

我都守規矩報 ok 先...

Plus: 飛機時間好正!