返回列表 發帖
原帖由 puppymic 於 2009-8-9 22:06 發表
正喎!上次坐艇出西貢,個船家係咁猛釣猛釣,釣左好多新鮮魚,我幾想佢賣俾我,不過佢話拎返屋企煲湯

咁你去西貢都應該可以釣到好多魚返黎燒 ...

睇來大王最多可以釣到雞泡魚

回覆 123# 的帖子

正喎!上次坐艇出西貢,個船家係咁猛釣猛釣,釣左好多新鮮魚,我幾想佢賣俾我,不過佢話拎返屋企煲湯

咁你去西貢都應該可以釣到好多魚返黎燒
http://blog.yahoo.com/puppymic

原帖由 apo 於 2009-8-9 21:58 發表

冇魚都唔緊要..同我買幾隻蝦或沙蟲等我自己去釣....

醒你條毛蟲,自己搞掂啦,咁麻煩:icon_twisted

原帖由 passerby-b 於 2009-8-9 21:59 發表

唔好咁煩啦,求其買幾個燒烤包,食就食,唔食就罷lor

唔怪得你話食出前一丁!:u_17

原帖由 vivian 於 2009-8-9 21:44 發表
但我唔喜歡食燒烤包喎
等我諗諗先

唔好咁煩啦,求其買幾個燒烤包,食就食,唔食就罷lor

原帖由 hooooon 於 2009-8-9 21:25 發表
如果只係燒烤包,炭另買,咁我一個人都可以取到。
阿車燒烤店老細話,食物和配件可以加減,但我都認為大路為主。
APO要食魚,佢係貓?

冇魚都唔緊要..同我買幾隻蝦或沙蟲等我自己去釣....

原帖由 hooooon 於 2009-8-9 21:53 發表

阿車是專賣燒烤食品,其實不是主力賣燒烤包,只要我問他,才將現貨pack出來。
不如妳想下可以點準備食物。:u_14

燒烤包都可以好好味架....容易計份量..

原帖由 puppymic 於 2009-8-9 21:53 發表
唔係出前一丁加菜咩? :g14 :g14

係呀係呀﹗我啱啱想講話要加碟菜呀

回覆 118# 的帖子

唔係出前一丁加菜咩? :g14 :g14
http://blog.yahoo.com/puppymic

原帖由 vivian 於 2009-8-9 21:44 發表
但我唔喜歡食燒烤包喎
等我諗諗先

阿車是專賣燒烤食品,其實不是主力賣燒烤包,只要我問他,才將現貨pack出來。
不如妳想下可以點準備食物。:u_14

但我唔喜歡食燒烤包喎
等我諗諗先

咁我可唔可以食出前一丁呀:u_18

但我唔喜歡食燒烤包喎
等我諗諗先

原帖由 puppymic 於 2009-8-9 21:35 發表
:rolling_1 :rolling_1

唔知呀,其實佢係前面 D post 話過想食燒魚啫(無話一定要...),我都未食過燒魚,係咪好正?燒乜野魚最好味?

大王d品味,當然係高級啦,上次係billy度跟佢燒,真係好正架:u_20

回覆 112# 的帖子

:rolling_1 :rolling_1

唔知呀,其實佢係前面 D post 話過想食燒魚啫(無話一定要...),我都未食過燒魚,係咪好正?燒乜野魚最好味?

原帖由 Mei~~! 於 2009-7-30 22:33 發表
Lao Mei~~! in hospital now.... cannot eat ' oyster' wor...:g20

咩係hospital都上到網