返回列表 發帖
G系機的確唔啱女士, 不過對我來講, 帶部5D出街, 如果唔係打蟲打雀真係會比人上下打量, G9啱啱好幫到我

我都諗過部有28mm的860,甚至售貨員最後一刻都問我要唔要睇0下,不過我0的毒好像950對症0的咁:g7

原帖由 bug 於 2008-1-22 00:37 發表
大家見我不是買最新型號,都冇乜心情估了吧:shame
我係買0左部950:g13

我本來諗住買960,但總形住ZOOM盡影BUG BUG的時候3.7X 1200萬像唔一定好過4X 800萬,影平時相又唔會用1200萬像...唔知有冇諗錯0架。不過950都真係 ...

我都係用canon 950is,已有半年了,其實佢除左無28mm之外,總括來講係一部好正的瓜DC仔,我在內蒙都是帶這部DC仔,好ok架~~
G9都正,但佢size太大,不大適合女士們;Bug少,恭喜你成為"950is精英部隊",我地已是同一隊"戰友",可以一齊周圍"打人打蟲"喇~~

大家見我不是買最新型號,都冇乜心情估了吧:shame
我係買0左部950:g13

我本來諗住買960,但總形住ZOOM盡影BUG BUG的時候3.7X 1200萬像唔一定好過4X 800萬,影平時相又唔會用1200萬像...唔知有冇諗錯0架。不過950都真係完全解到我0的毒啦:g5 平時拿著部300D見到0的BUG BUG想影又影唔清,0的毒又未至於要買鏡頭來解:shame

回復 31# 的帖子

你將佢地吞左落肚.. ...返屋企再吐返佢地出來?? :pig4 :pig4
G...e...m

我沒有「檢拾」喎...

原帖由 Gem 於 2008-1-21 22:55 發表
你....將屬於大自然0既野私有化....

唔得架...已經寫住唔俾帶架...:misdoubt

回復 27# 的帖子

:icon_fire :g9
G...e...m

成日想同佢影返張,但以前帶住300D時又總是不出現的屋邨小貓。
帶300D影貓實在唔方便都係我中毒的原因之一

回復 25# 的帖子

顧掂你自己0的相先啦...好多人追緊你0的相

回復 1# 的帖子

你....將屬於大自然0既野私有化....
G...e...m

夜光藻邊到得返黎架? :bad_smile

原帖由 yoshi2k51 於 2008-1-21 22:43 發表

比起5D, 真係輕巧, 可以日日帶係身

哈哈哈! :big_smile

960好似都有15秒曝光喎...

不過我覺得我會好少用1200萬像,佢PIXEL細又唔知會唔會NOISY 0的....所以...都唔係960....

原帖由 Betty 於 2008-1-21 22:41 發表
係呀, 上次去東平洲, 肥彭都口話影月光好 sharp. 不過唔細架部機...:misdoubt

比起5D, 真係輕巧, 可以日日帶係身