返回列表 發帖
兩位大C,你哋UP緊D咩呀
我睇完WASAPI個INTRO,雖然識哂D字,但係仲蒙過未睇

回復 313# bigdr

要靚聲wasapi真係得,其次會有人選Asio,最後只會選KS。
KS係XP怕煩至會用。

wasapi要win7至用得
DTS-ES 發表於 2012-8-17 13:09

所以我話在XP用KS,XP上的KS跟WIN7/Vista上的wasapi都係同樣一樣concept(內裏就唔知是否一樣,我亦唔明點解會好聲D??)

我在XP用KS,好唔好聲唔敢講,第一件事係覺得聲音變得奇怪了-假了........

回復  DTS-ES

我desktop仲係XP, build-in的sound card在foolbar 用到 Kernel Streaming。我估foolbar應 ...
bigdr 發表於 2012-8-17 11:42

wasapi要win7至用得

回復 307# DTS-ES

我desktop仲係XP, build-in的sound card在foolbar 用到 Kernel Streaming。我估foolbar應該可以用WSAPI

5 怪得 B 哥你一路向西 (搬),幾時又出番本B 哥東莞攻略.......

B哥 你打漏了2隻字
所以至去買神兵........自宮
L-mike 發表於 2012-8-16 17:37

自宫D味嘢,留番你同D冇神兵GE大佬啦
我左右神兵,咩嘢小李飛刀,雙鳳環,中原一點紅,靈犀一指,一陽指,蛤蟆功,通通一劈就搞掂啦,洗咩自己做D咩呀
勸你都係快D訂番D神兵利器,如果唔係,走火入魔要自宫,真係後悔莫及

b 哥個 Dac amp 升級左邊隻聲呀?
apo 發表於 2012-8-16 14:18

我咪升級咗方案二LOR,高中音突出D,因為喜歡人聲突出D。
但係唔好諗靚到好似SE535咁,535可以講係耳機中GE人聲霸王。但係低音就比較上唔出色﹗
如果想訂,其實可以同佢講吓價,佢其實係深圳發貨。
我上大人就要佢極速快遞,都係只收十元運費.....

大王真係有見地 唔覺HD650好難推,
我用FOOBAR 2000,VOLUME調到唔夠一半,個USB DAC+AMP,個VOLUME ...
passerby-b 發表於 2012-8-16 13:54

Foobar2000又無設定asio/wasapi.

你講得正好,我就係唔想練神功,所以至去買神兵
passerby-b 發表於 2012-8-16 13:57

B哥 你打漏了2隻字
所以至去買神兵........自宮   

b 哥個 Dac amp 升級左邊隻聲呀?

我驚 B 哥你到時 5 係天下無敵,而係 "欲練神功,必先自宮".........
L-mike 發表於 2012-8-16 09:55

你講得正好,我就係唔想練神功,所以至去買神兵

店舖頭售貨員一傳十,十傳百…個個講到 hd650 好大食好難推咁…其實佢地都唔知有冇試過…
番屋企用部 Maran ...
apo 發表於 2012-8-12 17:47

大王真係有見地 唔覺HD650好難推,
我用FOOBAR 2000,VOLUME調到唔夠一半,個USB DAC+AMP,個VOLUME點都唔洗過一半

回復  passerby-b

等B哥再run-in 200-300小時之後,一定又有另一篇大作。

B哥及大王用HD650時,有無夾頭 ...
bigdr 發表於 2012-8-15 11:10

200,300 個鐘後,B 哥又 5 知舍會買物姐.........

各位大佬,D個網站話HD650同SE535都係ULTIMATE HEADPHONES

突然覺得,自己原來擁有屠龍刀,亦有倚天劍 ...
passerby-b 發表於 2012-8-15 21:14

我驚 B 哥你到時 5 係天下無敵,而係 "欲練神功,必先自宮".........