返回列表 發帖

回覆 45# 的帖子

Thank you   

原帖由 mike_leung 於 2009-1-9 15:52 發表
賣埋lu........暫時休息,待日再戰。
而家全屋最長焦既鏡頭只有100mm.....

真係要休息下

賣埋lu........暫時休息,待日再戰。
而家全屋最長焦既鏡頭只有100mm.....

支384呢 ?
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

我d打雀鏡賣晒,想打都冇得打.....

回覆 40# 的帖子

我估V姐嗰日版聚係想影雀為主,所以路程不會太長,由天梯上墇上可能不太合適。

我都有幾年無行過白沙澳至深涌路段,記憶中嗰段山坳好似無乜高大樹木,唔知鳥種及鳥量如果 ?
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

原帖由 apo 於 2009-1-8 23:43 發表
唔差在同我買埋黎看門口...

大王,你咁有米,一了百了,換個機械身體啦,用到10年喎:u_03

原帖由 puppymic 於 2009-1-8 22:33 發表
請問係邊度買,我想買俾媽咪食,佢對腳都痛

仲可以上d度睇吓資料,唔洗俾我哋老點:u_07
http://nccam.nih.gov/research/results/gait/

唔差在同我買埋黎看門口...

原帖由 puppymic 於 2009-1-8 22:33 發表

一般藥房有得賣,不過你都係問下醫生的意見先啦。

回覆 38# 的帖子

回覆 36# 的帖子

荔枝莊同深涌都未去過

Vivian,

我雖不能參與,亦樂於給一點資料參考。

1.  可從陸路往荔枝莊
     乘搭往黃石碼頭巴士於支路往海下村(海下路入口)附近下車,徒步沿海下路入海下村。至白沙澳村口路轉入白沙澳村,然後跟路牌指示方向入荔枝莊。全程步行時間約1.5小時。不會太難行,但要爬過約三次小出。不過從白沙澳走荔枝莊路斷,特別是白沙澳村,沿途風光/鄉村情懷也不錯的。
亦可打的直達白沙澳村口,然後徒步入荔莊。

2.  從荔枝莊往深涌
     可考慮走沿海邊路,不用上出。

到深涌後,可登天梯挑戰自己,往墇上一嘗真正的、名符其實的山水豆腐花(希望仍存在)。然走麥理浩第三段後半段回水浪渦。從高山處府望周圍景色風光,再加上涼風陣陣,爽啊。

希望資料合用。

LT

(備註:不過這是我nx10年前所走過路跡,不知舊路是否還在。)

原帖由 bigdr 於 2009-1-8 14:47 發表

我外婆都係食glucosamine,對膝蓋痛好有用。不過日日食都幾貴。

聴講去外國訂冇咁貴

原帖由 passerby-b 於 2009-1-7 09:42 發表
阿v姐,洗唔洗咁甘呀﹗
講開原來d到咁多人有腳痛:u_14
我都係唔行得嗰隻,行多過兩三個鐘就痛,冇得醫,一係唔好行啦:u_16
最近食咗glucosamine好似好咗好多u_23
不過都唔搏啦,雖然好想來。
我諗我來ge話會係水浪渦附近撞你 ...

我外婆都係食glucosamine,對膝蓋痛好有用。不過日日食都幾貴。