返回列表 發帖
原帖由 apo 於 2009-1-8 13:10 發表

我都驚自己頂唔順....

大王,你咁後生,唔係都腳痛呀:g13

原帖由 passerby-b 於 2009-1-7 09:42 發表
阿v姐,洗唔洗咁甘呀﹗
講開原來d到咁多人有腳痛:u_14
我都係唔行得嗰隻,行多過兩三個鐘就痛,冇得醫,一係唔好行啦:u_16
最近食咗glucosamine好似好咗好多u_23
不過都唔搏啦,雖然好想來。
我諗我來ge話會係水浪渦附近撞你 ...

我都驚自己頂唔順....

原帖由 cosmos 於 2009-1-7 10:47 發表
唔知喺深涌士多食嘢之後,會唔會仲有人叫『呢啲係私人土地,你地唔好走入去』

我朋友最近一個星期六入去, 咁好彩無人話佢地。:g6

唔知喺深涌士多食嘢之後,會唔會仲有人叫『呢啲係私人土地,你地唔好走入去』
少點投訴及抱怨,多啲讚美與包融,社會將會變得和諧。

我少少反建議, 不如入去深涌玩,可以由榕樹澳行入去, 又可以由馬料水坐船入, 下午在深涌士多食午餐。

回覆 31# 的帖子

阿v姐,洗唔洗咁甘呀﹗
講開原來d到咁多人有腳痛:u_14
我都係唔行得嗰隻,行多過兩三個鐘就痛,冇得醫,一係唔好行啦:u_16
最近食咗glucosamine好似好咗好多u_23
不過都唔搏啦,雖然好想來。
我諗我來ge話會係水浪渦附近撞你哋

當日行程大至如下
0815 馬科水碼頭集合
0830 坐船出發
0915 茘枝莊→經蛇石坳
1100 深涌,午膳可於深涌士多
1300 回程
1330 途中可食下豆腐花
1400 榕樹澳 (約太累可call的上水浪渦)
1500 水浪渦 (還有精力,可到馬鞍山中心下午茶)

整個行程都十分好行,唯茘枝莊→深涌這段我未行過,應有上落山坡,但不是很高
其他路段都是近水平線,但大家都量力而行,及不要帶太重型武器

其實而家既我,仲行得走得,打波都得,不過,就會痛,每行一步都痛,不過就唔係好劇烈果隻,所以,都已經習慣左! 不過,唔知點解,間唔中就會劇痛,痛到要立即坐低,唔可以再企係身,要用手猛卒患處,然後唔行一段時間,先可以復原或緩和!
上次去台灣,冇咩點發作,都已經要感謝上主(去之前一日就發作,幾驚去唔成)。

所以,我而家都唔敢行得太耐,都唔知幾時會出現果隻好難忍受既劇痛。

<   日日都要浸呢d滾一滾既熱藥水>_<    >

都少左...所以無乜行太多山..
只行平路...

以前一個人行山可以行足成日架..
依家去大埔...行一個朝早就收工..
:u_10 :u_10

回覆 27# 的帖子

身體健康最緊要,雀可以睇少D...

死啦....咁我是否要停??? 我睇左物理治療師成年幾, 佢話行得越少...好返機會才會大....
:u_09

原帖由 mike_leung 於 2009-1-6 07:49 發表
我都唔去啦,隻腳支持唔到行咁多路。而家晚晚都要浸中藥........:g20

真係要小心,我有個同事,早年打網球,令到膝頭軟組織磨損,而家要慢慢行,最差時要扶手仗,好似好唔返。
有些朋友知道我做那行,行不到,真係可以退休。
真係要好好醫好隻腳。:g2

你都好...我連運動員都唔係.....已經唔係好行得.........:u_16 :u_03

去睇跌打囉....
我就中西醫都睇緊.......我呢d過氣既運動員,仲捱到今時今日,行得走得,已經係好lucky!

MIKE SIR
我隻腳都患有嚴重筋膜炎, 你個中醫可唔可以介紹俾我??