返回列表 發帖
乜都唔好講,最緊要係天氣好....

原帖由 mike_leung 於 2009-8-9 22:34 發表
乜都唔好講,最緊要係天氣好....

天氣唔好咪吹水打邊爐lor:u_11

打邊爐留番俾你...
我想食沙冰 or 棉棉冰.....

回覆 138# 的帖子

我都係食出前一丁加菜就掂:u_07

回覆 138# 的帖子

沙冰應該無問題,但棉棉冰系乜,唔明:u_04

冇所謂啦........最緊要v姐屋企裝得落我地咁多人一齊吹吹水

回覆 139# 的帖子

梗係啦,你都唔燒野食既,上次去Billy度你都淨係話要碟菜,其它乜都唔使.......

不過出前一丁加菜真係幾好味
http://blog.yahoo.com/puppymic

原帖由 vivian 於 2009-8-9 22:47 發表
沙冰應該無問題,但棉棉冰系乜,唔明:u_04

應該係綿綿冰....
http://eatwise.hkreporter.com/shop.php?shopid=3521

原帖由 puppymic 於 2009-8-9 22:49 發表
梗係啦,你都唔燒野食既,上次去Billy度你都淨係話要碟菜,其它乜都唔使.......

不過出前一丁加菜真係幾好味

不如出前一丁大餐!仲要米埔成記新鮮菜,不過好似無種了。

原帖由 passerby-b 於 2009-8-9 22:32 發表

我想早d到,攞咗嗰兩樽丸先,仲要拎佢哋番中環先再來過

我會十一,二點响馬鞍山,你睇睇可唔可以會合到,或你可先攞一樽先,下次有機會再攞另一樽比你,你未唔使攞返中環囉

原帖由 vivian 於 2009-8-9 22:53 發表

我會十一,二點响馬鞍山,你睇睇可唔可以會合到,或你可先攞一樽先,下次有機會再攞另一樽比你,你未唔使攞返中環囉

一樽同兩樽一樣,過關時搜到,你估我可唔可以使佢哋相信dd唔係葯來吖:u_16

食物方面,應要Hooooon 去阿車到買部份
遲少少話你知要買甚麽

好唔好係頭一頁,或某一頁,再總結一下如下資料:
參與者
集合時間
集合地點
日程
要預備d乜

Hope you all don't mind my being nosy, just want to recommond my way of fish BBQ learn from Xin Jiang last year, all you need to use are just salt, cumin and paprika, mix them all and spread on the fish or whar ever you like to eat, and it taste real good!

色水好靚呀... 不過新疆口味唔係太岩我... 我都係鍾意日本醬油味果隻, 好似燒秋刀魚咁既味....