返回列表 發帖
回復  passerby-b
b哥, 你個535係唔係又made in china ??
waterblowing 發表於 2012-7-30 14:15

Made in china架,
口甘又有咩問題呀?

回復 63# bigdr
我都係諗往入HD650,不過諗唔掂個headphone amp;HD650難推,但推得到就係HiFi級。

大王邊到買到$2880咁平,我見到都要$3xxx。加個amp又$1xxx-2xxx,再買個平平地的DAC又$1xxx,線又要$1xxx.....

另外一個問題, 買哂D好野, 點去搵D 24BIT/192KHZ 既SOURCE呀

DOWNLOAD....

回復 63# bigdr

http://www.adl-av.com/products/usbdac/esprit/
呢部抵玩

DTS, 乜價口呀??

DTS, 乜價口呀??
waterblowing 發表於 2012-7-30 23:18

唔過5K

http://www.adl-av.com/products/usbdac/gt40/
呢部舊年賣4K

回復 81# DTS-ES

貴過我果部 10 倍價錢... 入面 d 料靚好多???

回復  DTS-ES

貴過我果部 10 倍價錢... 入面 d 料靚好多???
apo 發表於 2012-7-30 23:31

貴在用furutech補品同分析力見稱
還有前級兼具耳機放大合而為一,合適DESKTOP聆聽環境。

貴在用furutech補品同分析力見稱
還有前級兼具耳機放大合而為一,合適DESKTOP聆聽環境。 ...
DTS-ES 發表於 2012-7-30 23:39

我部 5 舊水都有 DAC 同耳放.... 又有 socket 可以換 OPamp IC 升級.. 再想靚少少可以俾多幾百揀下面呢部..
放大器線路其實好簡單, 主要零件大陸真係多過世界任何一個地方.. 你有冇部貴野入面線路板參考下?

人仔八百有找的解碼連耳放:

回復 84# apo

TOPPING呢隻牌子之前買過T類放大,唔夠兩個月放左。

http://www.adl-av.com/pdf/u-Audio_GT40_2011_Spring.pdf
我部GT40端子靚,但入面佈局唔靚,奇在DAC前級以至耳擴聲音值回票價。

回復 85# DTS-ES
你買埋 d 古怪類別放大器梗係唔得啦..

解碼器耳放主要影嚮音質既 Streaming, Decode 同 OPAmp IC 都係大路相同貨色, 音質肯定唔會差別太大.

回復  DTS-ES
你買埋 d 古怪類別放大器梗係唔得啦..

解碼器耳放主要影嚮音質既 Streaming 同 OPAmp IC 都 ...
apo 發表於 2012-7-31 00:08

T類又唔算太怪,係低音力要求度畀唔到我。

之前有張全改SOUND CARD,音色與分析力始終鬥唔過原原本本一部USB DAC。

如果俾我揀, 我會集中火力用黎買個較好的耳筒, 分別即時可以聽得出..
仲有一個靚聲耳筒暫時強國仲未有能力自行設計及生產到..

如果俾我揀, 我會集中火力用黎買個較好的耳筒, 分別即時可以聽得出..
仲有一個靚聲耳筒暫時強國仲未有能力 ...
apo 發表於 2012-7-31 00:34

完全同意!正如喇叭係最影響整套HIFI音質既最重要部分!