返回列表 發帖

鶲一隻

紅乜?
影完走左唔返黎

評分人數

• apo: 準確捕捉!讚賞 + 2 分
    • puppymic: 恨死他人!讚賞 + 2 分

紅喉鶲雌鳥

DTS, 邊頭影架?? PM可以嗎?

DTS, 邊頭影架?? PM可以嗎?
waterblowing 發表於 2012-1-1 18:05

因為我唔可以私自報上位置,發現者唔係我。

OH.....原來有這個江湖規矩, 咁無法LA

OH.....原來有這個江湖規矩, 咁無法LA
waterblowing 發表於 2012-1-1 18:42

無法,涉及雀人安寧。

因為我唔可以私自報上位置,發現者唔係我。
DTS-ES 發表於 2012-1-1 18:25

但你可以同我一齊去影....

大王幾時搞團呀??

大王幾時搞團呀??
waterblowing 發表於 2012-1-1 19:36

免得多事..我唔會 call 人攪團.. 影雀次次都係一至兩個人去影..

但你可以同我一齊去影....
apo 發表於 2012-1-1 19:22

明天有無行程?

明天有無行程?
DTS-ES 發表於 2012-1-1 19:43

可惜明天有其他事做.. 唔去得影鳥...
你果頭附近好多地點都有好野影啦.....
你去搜集多 d 先啦....

免得多事..我唔會 call 人攪團.. 影雀次次都係一至兩個人去影..
apo 發表於 2012-1-1 19:40

依家避免不必爭拗,有三四人負責搵雀,搵到組小隊就去影。

可惜明天有其他事做.. 唔去得影鳥...
你果頭附近好多地點都有好野影啦.....
你去搜集多 d 先啦.... ...
apo 發表於 2012-1-1 19:46

今日鳥季我區完全死靜,住處附近有地盤開嚇走鶲同北紅,相信下一季至回復正常。
影紅葉區只係多烏鶇,無其他鶇同鴝。

FANLILNG 都有十隻八隻BLACKBIRD.....
成日飛來飛去.....

FANLILNG 都有十隻八隻BLACKBIRD.....
成日飛來飛去.....
waterblowing 發表於 2012-1-1 20:00

鳥鶇成為普通雀
前日住處又見一群絲光諒鳥返,其後又不知去向。